Bekijk profielpagina

Yorick & Lucas: Snapchat en kwalvis-dingen met Barbara #Week17

Studenten zitten in de blok, de pollen vliegen in het rond en het weer weet met zichzelf ook geen bli
Tandem Tech
Yorick & Lucas: Snapchat en kwalvis-dingen met Barbara #Week17
Door Lucas van Tandem Tech • Editie #17 • Bekijk online
Studenten zitten in de blok, de pollen vliegen in het rond en het weer weet met zichzelf ook geen blijf. Gelukkig is de Tandem Tech er om wat regelmaat in je leven te brengen. Maandag is traditioneel nieuwsbriefdag en dat is ook deze week niet anders. Deze week hebben we Barbara Vangeel te gast, op het internet beter bekend als Bav_ka. Naast een super sympathieke madam in de virtuele (en echte!) wereld, heeft Barbara interessante meningen over actuele gebeurtenissen en opvallende trends. Als social media professional leeft ze zowat op internet en volgt ze alles op de voet wat er leeft online. Het zou afbraak doen aan haar verhaal, moesten Yorick en Lucas zich komen moeien in deze editie dus hierbij geven wij graag ons toetsenbord even over aan Barbara: 

Dit is Barbara, op Snapchat trekt ze veel gekkere bekken.
Dit is Barbara, op Snapchat trekt ze veel gekkere bekken.
SOCIAL MEDIA
Snapchat Passes Twitter in Daily Usage
Het is aan de brands nu om creatief om te springen met het netwerk. Een hele uitdaging als je weet dat adverteren op Snapchat in België nog niet mogelijk is. Alles hangt af van de kwaliteit van je content. Er zijn geen achterpoortjes op Snapchat. Iedereen gelijk voor de wet, en dat is net het heerlijke aan het platform.
Shadowy Nudes Give a Face to Internet Voyeurs (Meaning, YOU)
TECH & INNOVATION
Het kwam als een donderslag bij heldere hemel, nog voor het WWDC event van Apple dat maandag start, pakte The Verge uit met een exclusief interview met Phil Schiller, senior vice president voor wereldwijde marketing bij Apple. Wat blijkt, het hele winstmodel voor apps in de App Store gaat de schop op, App Store 2.0. Waar vroeger het winstmodel nog 70 - 30 was, zal Apple zijn tarieven na één jaar veranderen naar 85 - 15, tenminste als de gebruiker na een jaar de app nog steeds gebruikt. Apple neemt dus na een jaar maar 15 procent commissie in plaats van de gebruikelijke 30 procent. Het is een grote stap voor Apple, zeker omdat het model al sinds 2008 bestaat. ReCode kwam vlak na het online verschijnen van het interview met een artikel waarin stond dat ook Google bezig is met een aanpassing van hun winstmodel. Ze gaan ook voor een 85 - 15 -model, al zal de maker van een app geen jaar moeten wachten eer ie meer centjes ziet. Google heeft dit nog niet bevestigd, maar is dit wel intern aan het testen. Het belooft een ware veldslag te worden als het op apps aankomt, vooral omdat we op dit moment niet weten hoe ontwikkelaars met dit nieuwe model gaan omgaan. 
BEELD VAN DE WEEK
Deze levende vis die gevangen zit in een kwal moet zowat het meest opzienbarende beeld zijn dat ik sinds lange tijd heb gezien!
Deze levende vis die gevangen zit in een kwal moet zowat het meest opzienbarende beeld zijn dat ik sinds lange tijd heb gezien!
Wat ons is bijgebleven in de rest van de wereld
Het ga je goed Mohamed Ali. De legende werd vorige week begraven. De man heeft veel betekend voor de sport, maar ook voor gelijkheid tussen mensen over heel de wereld en kon dus niet ontbreken in de nieuwbrief. Een paar pakkende fragmenten van tijdens zijn begrafenis:
Gawker is dood, tenminste op papier toch. Het bedrijf vroeg afgelopen week het faillissement aan nadat het verwikkeld was geraakt in een rechtszaak met Hulk Hogan. Een zwarte bladzijde voor de Amerikaanse pers. Je kan zeggen over Gawker wat je wil, maar als media het zwijgen worden opgelegd omwille van een meningsverschil met een miljonair, die je nadien juridisch kapot wil maken, weet je dat je een gevaarlijk pad aan het bewandelen bent. 
We hadden het gezegd dat ze gekke bekken kon trekken hé.
We hadden het gezegd dat ze gekke bekken kon trekken hé.
Voila that’s it! Yorick en Lucas nemen het toetsenbord weer over. We willen Barbara heel erg bedanken voor haar gastbijdrage aan deze editie. Scan zeker haar code voor Snapchat, haar stories zijn echt dik de moeite!
VOLGENDE WEEK: Hannes Coudenys
Hannes Coudenys is een social media whizzkid. Niet alleen door zijn opvallend fotogeniek zoontje Rae, het geniale Ugly Belgian Houses, de gekke citytripjes van Snapcity of zijn meest recente vlogs. Nee, hij durft verder te kijken dan de meeste mensen als het gaat om social media. Ja hoor, die hannes_bhc, niet te onderschatten. Dat belooft voor weer eens een heerlijk interessante nieuwsbrief. Tot volgende week, dames en heren, appelen en peren, boeren en boerinnen!
Hoe vond je deze editie?
Lucas van Tandem Tech

Een nieuwsbrief over technologie en (sociale) media door Lucas, hoofdredacteur van tandemtech.be. Op zoek naar duiding over het laatste technologie- en (sociale) medianieuws? Dan zit je hier goed.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lucas van Tandem Tech met Revue.