Bekijk profielpagina

TOOT TOOT 🐘🐘🐘

Goedemorgen! Deze week hebben we het over Mastodon. Niet de band, maar het sociale netwerk. Ook: dat
Tandem Tech
TOOT TOOT 🐘🐘🐘
Door Lucas van Tandem Tech • Editie #45 • Bekijk online
Goedemorgen! Deze week hebben we het over Mastodon. Niet de band, maar het sociale netwerk. Ook: dat het internet eigenlijk 💩 is en dat we misschien wel een boek uitbrengen. Veel leesplezier!

Waarom ziet het internet er eigenlijk zo kut uit?
The web looks like shit (Klik op het GIFje)
The web looks like shit (Klik op het GIFje)
P.S.: ze gebruiken kekke GIFs dus dat is sowieso al een extra reden om door te klikken.
Apple maakte twee keer ophef deze week
De Mac Pro wordt helemaal hertekend
Dit is het meest opvallende Apple-nieuws van de week want ze geven hier toe dat ze de bal compleet hebben misgeslagen toen de Mac Pro in 2013 een nieuwe richting kreeg. Er werd gekozen voor een mooi design in plaats van een meer modulaire aanpak. Hierover zijn veel professionals gefrustreerd, want je kan de computer amper upgraden. Omdat er veel onrust heerst dat Apple niet meer geeft om dit soort gebruikers, lichtten Phil Schiller en Craig Federighi een tipje van de sluier op. Wat hoogst ongebruikelijk is, want ze staan bekend om hun geheimzinnigheid. De nieuwe Mac Pro is er pas volgend jaar en misschien komen daar meteen betere Macbook Pro’s bij. 
Artikels hierover:
Apple gaat zelf de grafische processor van de iPhone maken
Als toeleverancier van de iPhone doe je gouden zaakjes: je bent zeker van een grote inkomstenbron, want Apple slaagt er elk jaar in om miljoenen toestellen te verkopen. Tot ze beslissen om je te laten vallen. Imagination verzorgde tot nu toe de PowerVR grafische processor, wat voor 50% van de omzet zorgde bij het Britse bedrijf. Brian Barrett van WIRED slaat de hamer op de kop: Apple kan zo'n belangrijk onderdeel niet aan een ander overlaten. De geruchten gaan al langer dat Apple met Augmented en Virtual Reality experimenteert; ook artificiële intelligentie heeft voordeel bij de parallelle kracht van een grafische processor. Het wordt niet gemakkelijk, maar op lange termijn zal het z'n vruchten afwerpen.
Artikels hierover:
Internet killed the TV star
TV has become an augmented reality game
TV has become an augmented reality game
Wordt Mastodon een mastodont?
Het is al een tijdje geleden dat de techblogs van deze wereld een nieuw social medium hadden gevonden om over te schrijven. Gewoonlijk is het SXSW-festival daar het ideale moment voor, maar dat viel wat tegen dit jaar. Gelukkig kan je er altijd op rekenen dat Twitter iets doms doet en zo gebruikers naar een ander platform jaagt. De nieuwe replies zijn zo slecht dat zoveel mensen Mastodon een kans wilden geven dat de servers eventjes platlagen. Nu is de vraag of het langer gaat overleven dan Ello, Peach, Beme of Yo. Volgens mij is dat mogelijk, maar Mastodon zal nooit het nieuwe Twitter worden. Een goed alternatief voor mensen die de moeite willen nemen om het te begrijpen, dat wel. (Hierover tootte ik al, uiteraard.) Uiteindelijk neemt Twitter hopelijk enkele van de goede ideeën over of wordt het zelfs deel van het Mastodon-systeem, zoals Tris Hussey zegt op z'n Medium. En in tussentijd moeten we vooral hopen dat er geen nazi’s op verschijnen.
Artikels hierover:
En om af te sluiten
Hoe wij aan deze week beginnen
Hoe wij aan deze week beginnen
Je kan ons nog steeds op Twitter vinden als je info nodig hebt over de beste tandems op de markt of gewoon hallo wilt zeggen. Als je deze editie superdupermegagoed vond: deel het dan zeker eens met iemand die het interessant zou vinden. Wie weet is die je eeuwig dankbaar. Stel je dat eens voor. 
Hoe vond je deze editie?
Lucas van Tandem Tech

Een nieuwsbrief over technologie en (sociale) media door Lucas, hoofdredacteur van tandemtech.be. Op zoek naar duiding over het laatste technologie- en (sociale) medianieuws? Dan zit je hier goed.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lucas van Tandem Tech met Revue.