Bekijk profielpagina

Laat ons anders nog wat roepen!

Hoi hoi! Nee, we zijn nog niet volledig terug in full force, maar we zijn achter de schermen wel al d
Tandem Tech
Laat ons anders nog wat roepen!
Door Lucas van Tandem Tech • Editie #39 • Bekijk online
Hoi hoi! Nee, we zijn nog niet volledig terug in full force, maar we zijn achter de schermen wel al dingen aan het uittesten. Eén van die dingen is een nieuwe structuur voor de nieuwsbrief. Daarom ontvang je nu één van de mogelijke opties. Laat ons weten via Twitter wat je ervan vindt of als je het liever iets anoniemer wil houden, kan je ons ook altijd mailen op tech@geekster.be!
We willen jullie een snel overzicht geven van wat er in de nieuwsbrief zit, vandaar dat je eerst alle links te zien krijgt. Meer info per artikel vind je onder de lijst met artikels. Oh ja, we hebben ook de leestijd achter de link gezet. Zo vriendelijk zijn we dan weer wel.

Veel plezier!
Veel plezier!
Graag meer info? Lees dan snel door joh, we hebben echt ons best gedaan. 
Waarom doen we online wat offline niet mag?
Waarom doen we online wat offline niet mag?
Dat het internet ervoor gezorgd heeft dat de wereld één groot dorp is, is een uitspraak die we al eerder hebben gehoord. Het dorp wordt echter steeds rumoeriger en onrustiger. In dit sublieme stuk van Jozefien Daelemans, oprichter van Charlie Magazine, klaagt ze de hardheid van de mensen in het dorp aan en de verschroeiende rol die de pers hierin speelt. 
Een deel van de online uitgeefwereld is niet gebouwd op het delen van de beste ideeën, maar op het genereren van zoveel mogelijk kliks. -Jozefien Daelemans-
Mensen worden zo cynisch over media dat ze niets meer geloven
Mensen worden zo cynisch over media dat ze niets meer geloven
Nu we het toch over de pers hebben. In 2016 was fake news een buzzword dat naarmate de jaarwissel dichterbij kwam steeds vaker in het, oh ironie, nieuws kwam. 2017 lijkt die trend verder te zetten en Rob Wijnberg van De Correspondent zegt in een gesprek met VRT Nieuws dat zowel de media als de burger zijn steentje zal moeten bijdragen om het tij te kunnen keren. 
Je hebt wél iets te verbergen
Je hebt wél iets te verbergen
De Corrie, naast een website met erg goede stukken, wil ze ons ook een geweten schoppen. Hun boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ kwam een tijd geleden al uit en ze willen hiermee aantonen dat privacy wel belangrijk, zelfs levensbelangrijk is. Bij de release van het boek hoorde een event in Nederland en afgelopen week was het de beurt aan Gent om de mensen er een geweten te schoppen.
Hoe jullie privacy is verbeterd op De Correspondent
Hoe jullie privacy is verbeterd op De Correspondent
Dat ze bij De Correspondent privacy serieus nemen, was al duidelijk. Wat ze echter met hun website gedaan hebben om te tonen dat het geen lachertje is, is echt wel cool. De Correspondent zal één van de weinige Nederlandstalige websites zijn die je zo min mogelijk probeert te volgen en hoe ze dat doen, leggen ze mooi uit in bovenstaand artikel. Klikken op de foto dus!
Zo dat was ie, ons klein experiment! Laat ons weten wat je ervan vond via Twitter of tech@geekster.be en tot binnenkort. We komen in volle kracht terug, beloofd!
Hoe vond je deze editie?
Lucas van Tandem Tech

Een nieuwsbrief over technologie en (sociale) media door Lucas, hoofdredacteur van tandemtech.be. Op zoek naar duiding over het laatste technologie- en (sociale) medianieuws? Dan zit je hier goed.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lucas van Tandem Tech met Revue.