Bekijk profielpagina

Ik ga op "reis" en neem mee...

Terwijl de tandem nog bij de fietsenmaker staat, blijven we niet stilzitten. Van 26 tot en met 28 feb
Tandem Tech
Ik ga op "reis" en neem mee...
Door Lucas van Tandem Tech • Editie #40 • Bekijk online
Terwijl de tandem nog bij de fietsenmaker staat, blijven we niet stilzitten. Van 26 tot en met 28 februari zit ik, Yorick, namelijk in Barcelona voor de grootste smartphonebeurs van de wereld. Op Mobile World Congress 2017 stellen de groten der aarde hun nieuwe telefoons en smartwatches voor en wij zitten op de voorste rij.

Wat te verwachten
De korte versie:
- Geen Samsung Galaxy S8, wel een Windows-tablet
- Huawei P10 en een opvolger voor de Huawei Fit
- LG G6
- Vijf Sony-smartphones
- Lenovo Moto G5 Plus
De lange versie:
Gewoonlijk is Mobile World Congress (MWC voor de vrienden) dé plaats om je nieuwste en beste smartphone aan te kondigen. Echter, dit jaar is het een vrij rustige editie. Samsung had namelijk een klein probleem met de lancering van het vorige vlaggenschip en besloot daarom de lancering van de Galaxy S8 een beetje uit te stellen. Van het bedrijf zullen we wel de lanceerdatum van de topsmartphone horen. Ook zullen we hoogstwaarschijnlijk een Windows 2-in-1 laptop zien verschijnen.

Het is honderd procent zeker dat Huawei de P10 aan de wereld zal tonen. Ze doen niet eens moeite om het te verbergen. De focus zal in ieder geval liggen op de camera en het design, zoals we ondertussen gewoon zijn van de P-serie. Ook komt er vrijwel zeker een nieuwe smartwatch onze kant op. De teaser lijkt te wijzen op een opvolger voor de Huawei Fit, maar ik hoop stiekem dat er ook een minder sportief model komt.

Hoewel ondertussen zowat alles over de LG G6 al aangekondigd of gelekt is, moet het toestel nog steeds een persconferentie krijgen. We weten al dat het twee selfiecamera’s, een gebogen scherm, een non-glossy metalen achterkant heeft en een quad-DAC voor betere audio via een hoofdtelefoon heeft. Mogelijks wordt de Google Assistant ingebouwd. Maar wat de prijs is en wanneer de smartphone in België beschikbaar zal zijn, daar komen we dit weekend achter.

Lenovo zal hoogstwaarschijnlijk de goedkope Moto G5 Plus aankondigen. Met wat geluk kondigen ze ook een nieuwe Moto-smartwatch aan die draait op Android Wear 2.0, maar daar is geen zekerheid over.

Ook Sony doet een persconferentie, waar ze mogelijks vijf smartphones zullen aankondigen. Deze zullen zowat alle prijscategorieën bestrijken, dus dat wordt eventjes uitpluizen wat interessant is.

Daarnaast zijn er nog honderden andere bedrijven aanwezig in Barcelona, te veel om hier op te noemen. Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen verslag over ga uitbrengen.
Hoe je me kan volgen
Ik zal artikels schrijven over de Huawei P10, de smartphones van Sony, de LG G6 en de Google Assistant. Als je deze meteen wil lezen wanneer ze online komen kan je deze RSS-feed volgen of onze Facebookpagina liken en notificaties inschakelen.

De persconferenties van Huawei en Samsung zal ik livetweeten. Wil je de complete ervaring: volg dan mijn persoonlijk account. Het meest essentiële vind je op de Twitter van Geekster

Ook voor alles wat op de beursvloer en ernaast gebeurt, kan je mij of Geekster volgen op het sociale netwerk van de blauwe vogel.

Ben je meer van de visuele aard? Dan loont het zeker de moeite om de Geekster Instagram een kans te geven. Daar zal ik een fijne Instagram Story klaar hebben staan voor jullie.

Als dat niet voldoende is, dan raad ik je aan een goede psycholoog te zoeken. 
What's in the bag?!
Drie dagen lang verslag brengen vanop een beursvloer in Barcelona kan ik niet alleen. Daarom heb ik een naar eigen mening bescheiden aantal gadgets met me mee.

De Anker PowerCore+ 10050 zorgt ervoor dat ik een hele dag mijn smartphone op de proef kan stellen. Het schriftje en drie Bic Cristal-pennen zijn een goede backup en handig om notities te maken tijdens interviews. De Xiaomi Mi Band 2 zal me tonen hoeveel duizenden stappen ik ga hebben gezet. Mijn vertrouwde Dell XPS 13 (Skylake) is het manusje-van-alles dat zal helpen bij het schrijven van artikels, aanpassen van foto’s en het versturen van tweets. Dan zijn er nog in-ear headphones, die ik nog ergens had liggen maar sowieso van pas komenn, en een hoop laders. En natuurlijk een Huawei Mate 9, voor de perfecte balans tussen een goede camera en een lange batterijduur.
¡Adiós hombres! 
Hoe vond je deze editie?
Lucas van Tandem Tech

Een nieuwsbrief over technologie en (sociale) media door Lucas, hoofdredacteur van tandemtech.be. Op zoek naar duiding over het laatste technologie- en (sociale) medianieuws? Dan zit je hier goed.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lucas van Tandem Tech met Revue.