Bekijk profielpagina

💻 Hoi, je computer heeft een probleem 💻

De kroketten zijn op, dus we hebben eigenlijk niet echt een reden om geen nieuwsbrief te schrijven. P
Tandem Tech
💻 Hoi, je computer heeft een probleem 💻
Door Lucas van Tandem Tech • Editie #83 • Bekijk online
De kroketten zijn op, dus we hebben eigenlijk niet echt een reden om geen nieuwsbrief te schrijven. Prettig 2018 trouwens, hopelijk heb je goed kunnen feesten.
Deze week in de nieuwsbrief: de eerste hack van 2018 maakt nu al kans om uitgeroepen te worden tot hack van het jaar, Google Chrome begint wel erg op Internet Explorer te lijken en een blonde YouTuber zorgde in de eerste minuten van 2018 al voor een grote online rel. Veel leesplezier!

Welkom in 2018
Het eerste YouTube-drama heeft maar een paar minuten op zich laten wachten (leestijd: 4 minuten)
HACK VAN DE WEEK
Noem het gerust al maar de hack van het jaar (kijktijd: 13 minuten)
Dé trend van 2017, ‘chaos overal’, zet zich rustig voort. Dit keer is de computerwereld aan de beurt. Uit onderzoek blijkt dat er een fundamentele bug zit in het ontwerp van processors in jouw toestellen. Door deze exploit kan geïnstalleerde software, of zelfs het bezoeken van bepaalde websites, externe partijen data laten lezen en doorsturen. Op zich niets nieuws, maar deze bug is aanwezig in bijna allé moderne computers, smartphones, etc. Momenteel zijn er twee exploits geïdentificeerd: Spectre en Meltdown.
Vooraleer je al je toestellen op straat gooit: er zijn reeds patches op Linux die softwarematig het probleem trachten te verhelpen. Ook bij Windows, macOS en andere besturingssystemen werkt men hard aan een oplossing. 

Het angstaanjagende aan dit probleem is dat deze exploit geen softwareprobleem is, maar een hardwareprobleem. Het verhelpen met software is dus maar een pleister op de wonde. De enige volledige waterdichte oplossing op dit moment is om volledig nieuwe cpu’s te installeren in je toestellen. Maar ja, wie gaat dat nu doen?
Meer over Spectre en Meltdown:
Google begint Microsoft trekjes te vertonen ...
... tenminste als het over hun browser gaat (leestijd: 11 minuten)
De afgelopen weken op Tandem Tech:
Installeer nu deze apps (leestijd: 5 minuten)
De Amerikanisering van Telenet (leestijd: 6 minuten)
We zochten op Giphy naar 'Tandem Tech' en kwamen hier op uit. Toepasselijk.
We zochten op Giphy naar 'Tandem Tech' en kwamen hier op uit. Toepasselijk.
Dat was het voor deze week. Het zou super fijn zijn moest je ook in 2018 de nieuwsbrief mee helpen verspreiden op social media. Druk ook op de duimpjes hieronder om te laten weten wat je er van vond. Tot volgende week!
Hoe vond je deze editie?
Lucas van Tandem Tech

Een nieuwsbrief over technologie en (sociale) media door Lucas, hoofdredacteur van tandemtech.be. Op zoek naar duiding over het laatste technologie- en (sociale) medianieuws? Dan zit je hier goed.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lucas van Tandem Tech met Revue.