Bekijk profielpagina

Facebook: Endgame

Goedemorgen! Stilaan begint het persconferentieseizoen bij grote techbedrijven weer. Deze week staan
Tandem Tech
Facebook: Endgame
Door Lucas van Tandem Tech • Editie #145 • Bekijk online
Goedemorgen! Stilaan begint het persconferentieseizoen bij grote techbedrijven weer. Deze week staan onder andere Microsoft en Google op het programma, maar aftrappen deed Facebook vorige week al. En daar valt weer heel wat over te zeggen:

Facebook maakt met zijn redesign een grote gok (leestijd: 4 minuten)
alfred 🆖
The moment Mark Zuckerberg tries to make a joke about privacy and nobody laughs: https://t.co/izt7kIhjLz
7:42 PM - 30 Apr 2019
De topman van Facebook deed zijn plannen voor de toekomst van het bedrijf uit de doeken op de eerste dag van F8 2019, de jaarlijkse conferentie van de sociale mediagigant voor ontwikkelaars en ondernemers. Die plannen zijn niet de minste, maar als we naar de concurrentie kijken, kunnen die wel eens het omgekeerde effect hebben.
Het design van het sociale netwerk gaat op de schop. Op zich is dat een goed idee. Zowel op je smartphone als op je computer krijgt Facebook een nieuw laagje verf, maar daar stopt het niet. De feed zoals we die nu kennen, moet eraan geloven en groepen en events zullen een prominentere plek krijgen. Niet onlogisch als je weet dat die onderdelen van Facebook net degene zijn die gebruikers ook effectief graag gebruiken.
Het redesign van Facebook gaat dus veel verder dan enkele cosmetische ingrepen en het doet me allemaal wat denken aan het redesign van Snapchat enkele jaren geleden. Het bedrijf achter Snapchat, Snap, was toen op zoek naar een manier om advertenties beter te kunnen afstemmen op de consument. Dat verliep echter niet volgens plan met als gevolg dat miljoenen gebruikers het platform verlieten uit onvrede.
De woelige wateren waar Snapchat door moest, kunnen nu ook op het pad van Facebook komen. Een te drastische verandering kan ervoor zorgen dat mensen afhaken. Het begint wat op een laatste stuiptrekking te lijken van een applicatie die al langer over zijn toppunt zit. Instagram wint nog steeds aan populariteit, net zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Dat het bedrijf de drie berichtendiensten dan ook wil verbinden is niet verwonderlijk. Het sociale netwerk waarmee het allemaal begon wordt zo nog meer een buitenbeentje. Dat in combinatie met een redesign en mogelijke advertenties die loeren om de hoek van de delen op Facebook die mensen nog wel graag gebruiken, kan wel eens de doodsteek betekenen voor het platform. *snap*
Afgelopen week op Tandem Tech:
ARM is de toekomst van de computer (leestijd: 4 minuten)
Dit al gelezen?
Hoe vond je deze editie?
Lucas van Tandem Tech

Een nieuwsbrief over technologie en (sociale) media door Lucas, hoofdredacteur van tandemtech.be. Op zoek naar duiding over het laatste technologie- en (sociale) medianieuws? Dan zit je hier goed.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lucas van Tandem Tech met Revue.