Bekijk profielpagina

Deze nieuwsbrief heeft voorlopig nog geen notch 👩‍💻⌚📰

Goedemorgen! Tijd om een tas koffie te nemen, je even goed te zetten voor een nieuwe Tandem Tech nieu
Tandem Tech
Deze nieuwsbrief heeft voorlopig nog geen notch 👩‍💻⌚📰
Door Lucas van Tandem Tech • Editie #94 • Bekijk online
Goedemorgen! Tijd om een tas koffie te nemen, je even goed te zetten voor een nieuwe Tandem Tech nieuwsbrief. Deze week: Google geeft smartwatches nog niet op, YouTube is weer zeer vreemde beslissingen aan het nemen, ook de Russen zijn er weer en we zien steeds meer smartphones met een notch, al is dat gelukkig maar tijdelijk. Veel leesplezier!

De 'notch' is een ding bij smartphones
Gelukkig is het maar voor even (kijktijd: 10 minuten)
Het was een trend die we een tijd geleden op Mobile World Congress al opmerkten: smartphonemerken kiezen steeds meer voor een ‘notch’ in hun nieuwe smartphones. De uitsnede uit het scherm is er omdat sommigen het nodig vinden om Apple te kopiëren zonder extra reden, bij anderen is het aanwezig omdat sensoren, selfie camera’s en luidsprekers ergens moeten komen nu schermen steeds dominanter worden in een smartphone.
Wij zijn persoonlijk geen fan van de notch omdat het ervoor zorgt dat je bij sommige applicaties (zoals bijvoorbeeld het bekijken van een video) niet je volledige scherm kan benutten wil je geen zwarte balk in je beeld hebben. Toch hoeven we niets te vrezen volgens Marques Brownlee. De notch is niet voor eeuwig volgens hem. Fabrikanten moeten momenteel uitzoeken waar ze onder andere je selfiecamera kunnen plaatsen zodat het scherm steeds groter kan worden. De notch zal volgens Marques elk jaar kleiner worden, tot hij op een bepaald punt gewoonweg verdwijnt. Laat het ons hopen, want wat een lelijk ding is het eigenlijk.
Meer over de 'nu al grootste designfout bij smartphones in 2018’:
Hack van de Week
De Koude Oorlog speelt zich af in cyberspace
Google verandert de naam van Android Wear
Alsof dat het platform zou kunnen redden (leestijd: 3 minuten)
YouTube wil fake news aanpakken
Maar de manier waarop, is niet echt intelligent
Afgelopen week op Tandem Tech:
Software is en blijft de achilleshiel van Huawei (leestijd: 6 minuten)
Alcatel 5 review: ziet er goed uit (leestijd: 4 minuten)
Tot slot:
Wederom zijn we aan het einde gekomen van deze wekelijkse ontmoeting. Hopelijk vond je het even interessant als wij. Moest dat het geval zijn,kan je twee dingen doen. Je kan deze nieuwsbrief delen op de sociale media, dat vinden we leuk. Of je kan in onze gezellige Facebookgroep komen praten over technologie en de media. Tot volgende week!
Hoe vond je deze editie?
Lucas van Tandem Tech

Een nieuwsbrief over technologie en (sociale) media door Lucas, hoofdredacteur van tandemtech.be. Op zoek naar duiding over het laatste technologie- en (sociale) medianieuws? Dan zit je hier goed.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lucas van Tandem Tech met Revue.