Bekijk profielpagina

Daar zit je dan met je duizend euro kostende smartphones

Goedemorgen! Vorige week nam ik even een week rust. Een teveel aan familiefeesten was de oorzaak. Van
Tandem Tech
Daar zit je dan met je duizend euro kostende smartphones
Door Lucas van Tandem Tech • Editie #131 • Bekijk online
Goedemorgen! Vorige week nam ik even een week rust. Een teveel aan familiefeesten was de oorzaak.
Vandaag is een speciale nieuwsbrief om drie redenen: het is de eerste van 2019 (gelukkig nieuwjaar iedereen!), ik schreef deze nieuwsbrief voor het eerst op mijn splinternieuwe Microsoft Surface Go (wát hou ik van dit toestel), maar vooral omdat 2019 begonnen is met een knaller.
Apple zit in een fase waarin het zich moet heruitvinden. Niet op vlak van hardware of software, maar wel hoe het zichzelf wil positioneren naar consumenten toe. Redelijk ingrijpend, dus.

Apple is te goed geworden en betaalt daar nu de prijs voor (leestijd: 10 minuten)
Bron: WIRED
Bron: WIRED
Terwijl Apple een stagnatie of zelfs daling ziet in zijn verkoop van hardware, ziet het ook een stijging in de verkoop van zogenaamde ‘Apple Services’. Denk hierbij aan diensten zoals iCloud, Apple Music, etc. Hoewel er dus minder Apple-toestellen worden verkocht, geven mensen steeds vaker geld uit om in het Apple-ecosysteem te blijven. Het is dan ook niet helemaal ondenkbaar dat Apple op termijn zal veranderen van een hardware-voor-software-bedrijf naar een software-voor-hardware-bedrijf. Een toekomst waarin je gaat betalen om gebruik te mogen maken van iOS en MacOS en er tegelijkertijd een toestel bij krijgt om de ervaring even optimaal te houden zoals dat nu het geval is.
Die toekomst heeft ook voor Apple enkele voordelen. Tim Cook en zijn bedrijf zouden op termijn zoveel ademruimte kunnen hebben dat ze ervoor kunnen kiezen om niet elk jaar een nieuwe iPhone op de markt te brengen. Op deze manier kan er worden gefocust op echte innovatie. Het gebruik maken van een soort abonnement zorgt voor een constante stroom aan cash en zodoende kan er beter worden ingespeeld op de noden van gebruikers en blijven deze langer tevreden. 2019 is interessant begonnen voor Apple. Het is nu enkel maar te hopen dat ze niet de prijzen laten blijven stijgen in de hoop dat de omzet hierdoor wordt gecompenseerd.
Afgelopen week op Tandem Tech:
Dit al gelezen?
Hoe vond je deze editie?
Lucas van Tandem Tech

Een nieuwsbrief over technologie en (sociale) media door Lucas, hoofdredacteur van tandemtech.be. Op zoek naar duiding over het laatste technologie- en (sociale) medianieuws? Dan zit je hier goed.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lucas van Tandem Tech met Revue.